vr 23/08 t/m zo 25/08

De Amsterdamse Waterspelen

De Amsterdamse Waterspelen is weekend vol sport, spel en plezier in en op het water voor buurtbewoners, de community van het Marineterrein en andere Amsterdammers. De Amsterdamse Waterspelen vinden grotendeels plaats in de binnenhaven van het Marineterrein, van 23 t/m 25 augustus 2019 (data onder voorbehoud). In het voorjaar van 2019 wordt het programma bekendgemaakt.

Water hoort bij het Marineterrein. Van oudsher is het Marineterrein omgeven door water en via het water verbonden met de rest van de wereld. Tegenwoordig onderzoeken organisaties op het Marineterrein hoe ze meer groen en meer koelte in de stad kunnen brengen door een slimmer gebruik van water. Bijvoorbeeld door blauw-groene daken te realiseren waarbij het bufferen van water en vergroening hand in hand gaan. Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de waterkwaliteit in de stad en aan het gebruik van water voor alternatieve verkeersstromen.

De Amsterdamse waterspelen is een nieuw initiatief van Pension Homeland en Mister Kitchen in samenwerking met Bureau Marineterrein Amsterdam.